Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Περιήγηση στο καιρό της εβδομάδας που έρχεται .....(Wintertime - Steve Miller Band)



Από τον φίλο μου το Σπύρο το τραγουδάκι που χαρακτηρίζει την εποχή. Ακούστε και διαβάστε.



Φίλες και Φίλοι,

«Είναι ο καιρός ....stupid”!!!  Τι ωραίο αστείο!!!  Αυτοί οι ΒορειοΕυρωπαίοι έχουν και αίσθηση .....του χιούμορ. Τι να πει κανείς!!! Πίστευα ότι οι Αμερικανοί ήταν οι πρώτοι stupid, αλλά φαίνεται οι Ευρωπαίοι «ζήλωσαν δόξαν». Να τονίσω βέβαια ότι μόλις προ ολίγου διευκρινίστηκε από τον κύριο Σόϊμπλε, ότι ....δεν αφορούσε τον Πρωθυπουργό μας .

Στα του καιρού λοιπόν, όπως ξέρετε όσοι παρακολουθείτε το Παράπηγμα, είχαμε τον χειμώνα που  προαναγγέλθηκε στην αρχή του χρόνου.   Διαβάστε την πρόγνωση στις 2-1-2016 : http://parapigma.blogspot.gr/search?updated-max=2016-01-08T22:16:00%2B02:00&max-results=3

Λίγες βροχές λοιπόν και  ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα στην Ανατολική και Νότια χώρα θα χαρακτηρίσουν τον καιρό μέχρι το πρωί της Κυριακής. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει με αρκετό κρύο (επ ουδενί ....πολικές θερμοκρασίες). Ισχυροί Βόρειοι άνεμοι στα θαλάσσια κυρίως Αιγαίο - Ανατολικά Ηπειρωτικά. 

Την Δευτέρα αίθριος πάλι ο καιρός με συννεφιές μόνο στα ανατολικά & νότια τμήματα και ελάχιστα κατά τόπους φαινόμενα. Το κρύο συνεχίζεται.

Την Τρίτη ένα ψυχρό μέτωπο από την Βαλκανική κατέρχεται και κινείται πολύ γρήγορα Νότια - Νοτιοανατολικά, δίνοντας ένα 24ωρο με βροχές, πιθανόν λίγες καταιγίδες στα θαλάσσια και λίγα χιόνια μόνο στα ορεινά, σε όλη σχεδόν τη χώρα. Λόγω της γρήγορης και πολύ νότιας κίνησής του θα ....αλλάξει το καιρικό μοτίβο.

Έτσι, από Τετάρτη και μετά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας έρχεται η σειρά της αλκυώνας να βρει την χαρά της και να γεννήσει τα αυγά της. Ήρεμες θάλασσες, ανεβασμένες  θερμοκρασίες ιδιαίτερα Πέμπτη - Παρασκευή και Σάββατο, καθώς και άφθονη ηλιοφάνεια, θα μας στείλουν για ...φραπέδες στις πλατείες. (χαρά η ...φραπεδούπολη).


Φίλοι Αγρότες για να μην ξεπαγιάσετε εντείνετε τις κινητοποιήσεις σας από Τρίτη και μετά.  Προς Θεού όμως .....μην κλείνετε δρόμους και ....χάνετε το δίκιο σας.(Η εικόνα μιας εγκύου στο μήνα της .....που δεν της επιτρέπεται η διέλευση .....είναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ  (λίαν επιεικώς). Καλό σας αγώνα.

Καλό Σαββτοκύριακο και καλή βδομάδα.