Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Καιρός ....ΑΠΟΚΡΙΑΣ.

Φίλες και Φίλοι,

Αν επιχειρούσα να βάλω μια επικεφαλίδα στον καιρό της εβδομάδας που έρχεται, αυτή θα ήταν «Ο χειμώνας ....ξανάρχεται ή μάλλον ....έρχεται», μιας και φέτος δεν είχαμε ιδιαίτερα χειμωνιάτικη καιρική συμπεριφορά.

Συνοπτικά λοιπόν ένα βαθύ χαμηλό βαρομετρικό σύστημα στην Κεντρική Μεσόγειο κινείται αργά ανατολικά και επηρρεάζει τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες 96 ώρες. Αρχίζοντας απόψε με συννεφιά, ισχυρές τοπικά και κατά διαστήματα βροχές και ισχυρούς ανέμους στο Ιόνιο, αύριο Σάββατο θα καλύψει όλη σχεδόν τη χώρα και θα παραμείνει έτσι μέχρι την Δευτέρα.

Από το βράδυ της Δευτέρας η ουσιαστική αλλαγή θα είναι η επικράτηση Βορείων ανέμων, η σημαντική πτώση της θρμοκρασίας και τα χιόνια που θα επανεμφανιστούν μετά από αρκετό καιρό στα ορεινά και ημιορεινά όλης σχεδόν της χώρας. Η αίσθηση του κρύου θα γίνει αντιληπτή στο σύνολο της χώρας και ο καιρός θα επιμείνει στο ίδιο μοτίβο την Τρίτη και την Τετάρτη.

Πέμπτη και Παρασκευή θα βελτιωθεί ο καιρός και θα παρατηρηθεί μια μικρή άνοδος της Θερμοκρασίας. Όμως το επόμενο Σαββατοκύριακο ένα νέο χαμηλό σύστημα θα ξαναδώσει μια σχετικά καλή καιρικότητα σε όλη σχεδόν τη χώρα.


Καλές απόκριες και καλό αγώνα μέχρι την .....Ανάσταση (την δική μας......γιατί ..... αυτήν της οικονομίας δεν την βλέπω).