Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Καιρός Εβδομάδας του ΠΑΣΧΑ (17η του 2016)

Φίλες και Φίλοι, με αραιές συννεφιές, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, μέτριους Νοτιοδυτικούς ανέμους και λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους στη Δυτική και βόρεια Ελλάδα θα κυλήσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Από την Δευτέρα μια αρκετά καλά οργανωμένη ατμοσφαιρική διαταραχή θα κινηθεί ανατολικά και ιδιαίτερα την Τρίτη θα δώσει .....χρυσοφόρες βροχές σε όλη τη χώρα, πλην των νησιών του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου. Στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Φυσικά η όλη ....κακοκαιρία θα συνοδευτεί και με αξιόλογη πτώση θερμοκρασίας.

Τετάρτη Πέμπτη και Παρασκευή ένα Δυτικών διευθύνσεων ρεύμα θα συντηρήσει αίθριο καιρό και θα ανεβάσει λίγο την Θερμοκρασία.

Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα μια ηπιότερη διαταραχή θα ενιχύσει το Νότιο ρεύμα και θα δώσει λίγες βροχές στα Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά τμήματα, υπό μορφή ασθενούς αστάθειας, δηλαδή κυρίως μεσημέρι και απόγευμα, ενώ θα σημειωθεί σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας (5-6 βαθμούς). Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι, επειδή η θερμή εισβολή στην κατώτερη ατμόσφαιρα είναι αρκετά σημαντική, μπορεί η αστάθεια αυτών των δύο ημερών (αν και δεν το δείχνουν τα καιρικά μοντέλα μέχρι τώρα) να εξελιχθεί σε πολύ σημαντική. Αυτό θα διαφανεί από το μέσον της εβδομάδας και μετά.

Λόγω των ημερών ......δυό φωτογραφίες από τα Μετέωρα!!!




Με την σκέψη στην ...παντοτινή Ανάσταση Σωμάτων και Ψυχών ας βαδίσουμε προς το Θείο αλλά και προς το ....Ελληνικό δράμα.