Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Εβδομαδιαία Πρόγνωση Καιρού (20η βδομάδα του 2016)

Φίλες και Φίλοι, θυμάμαι από μικρό παιδί τους παππούδες του χωριού όπου μεγάλωσα να ισχυρίζονται ότι όταν το Πάσχα ...πέφτει αργά (πιάνει Μάιο δηλαδή), τότε, παρατείνεται ο χειμωνιάτικος καιρός και αργεί να μπει το καλοκαίρι.

Με τα όσα λοιπόν μέχρι τώρα είδαμε αλλά και μελετώντας τον καιρό της εβδομάδας που έρχεται, δεν σας κρύβω ότι το μυαλό μου ξαναπήγε σ’αυτή την λαϊκή σοφία, που σε πολλές ακόμα περιπτώσεις -εκτός από τον καιρό - φαίνεται ...αλάνθαστη!!!

Στα του καιρού τώρα: απομακρύνεται Α-ΒΑ σταδιακά το σύστημα που έδωσε καλές βροχές και καταιγίδες τα τελευταία δύο 24ωρα, ενισχύονται λίγο οι Νοτιοδυτικοί άνεμοι, αιθριάζει ο καιρός και ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία. Μόνο στη βόρεια παραμεθόριο χώρα  καθώς και στα Νότια-νοτιοανατολικά τμήματα (Κυκλάδες-Κρήτη-Δωδεκάννησα), θα παρατηρηθούν λίγες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα-βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή.

Δευτέρα και Τρίτη αμετάβλητη η κατάσταση. Αίθριος καιρός, ασθενείς οι άνεμοι εκτός από τα Νότια θαλάσσια όπου θα πνέει Δυτικός άνεμος  5-6 μποφώρ, και σχετικά ζεστός καιρός. Από το βραδάκι της Τρίτης αλλά και όλη σχεδόν την ημέρα της Τετάρτης, ενισχύονται οι βορειάδες, θα βρέξει κατά τόπους σε όλα τα ηπειρωτικά (περισσότερες οι βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) και θα πέσει η θερμοκρασία.

Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή αίθριος ο καιρός, ελφρύ βορειαδάκι στο Αιγαίο και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως το Σαββατο-κύριακο.






Στις φωτογραφίες τα έργα με θέμα "τρισδιάστατο δωμάτιο" της Β' γυμνασίου του 2ου γυμνασίου Λάρισας όπου φοιτά η κόρη μου.


Καλή βδομάδα.