Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Εβδομαδιαία Πρόγνωση Καιρού (21η βδομάδα του 2016).

Η πρόγνωση της εβδομάδας που έρχεται αρχίζει με μια .....διασύνδεση και ειδικά με μια.....επιτυχία και μια ....αποτυχία σε ότι αφορά την πρόγνωση της πρηγούμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, διαφοροποιήθηκε ο καιρός από χτες το βράδυ και ενώ είχε προβλεφθεί καλός καιρός για το τρέχον “weekend”, αυτό όπως ήδη καταλάβατε και νοιώσατε βλέποντας τον επικρατούντα καιρό, ΔΕΝ ισχύει. Αυτό όμως που πανηγυρικά επιβεβαιώθηκε, ήταν ο συνδυασμός της επιστημονικής εμπειρίας με την λαϊκή σοφία που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας και φαίνεται στι δύο πρώτες παραγράφους της πρόγνωσης της περασμένης εβομάδας.  

Περνάμε στα ...μελλούμενα: Μια καλά δομημένη κατακόρυφα ατμοσφαιρική διατραχή, επικρατεί πάνω από τον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο κινούμενη αργά Ανατολικά-Βορειοανατολικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πυκνές συννεφιές να καλύπτουν τη χώρα σήμερα  και αύριο, που θα συνοδευτούν με μεγάλης διάρκειας βροχοπτώσεις, έντονες κατά διαστήματα. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν απόψε σε Ηπειρο-Δυτ. Μακεδονία και αύριο σε όλα τα ηπειρωτικά τμήμτα. Κατά τη γνώμη μου λόγω κρύας δομής της ατμόσφαιρας στα χαμηλά στρώματα δεν αναμένω χαλαζοπτώσεις, χωρίς όμως να μπορώ να τις αποκλείσω τελείως.  Ισχυροί νοτιάδες στο Αιγαίο αλλά και σε πράκτιες περιοχές μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.  Τέλος η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και σε συνδυασμό με την συννεφιά θα δίνει αίσθηση ...χειμώνα.   

Την Κυριακή αραιώνουν οι νεφώσεις,  λιγοστεύυν οι βροχές και αρχίζει βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Σταδιακά το απόγευμα γυρίζουν οι άνεμοι σε βορειάδες και καθαρίζει ο καιρός μέχρι το βράδυ σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Από Δευτέρα αίθριος καιρός επανέρχεται στη χώρα εξασθενεί το πεδίο των ανέμων και σταδιακά ανεβαίνει η θερμοκρασία. Οι συνθήκες αυτές δεν αλλάζουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και μόνο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα απογεύματα της Τρίτης-Τετάρτης και Πέμπτης θα σημειωθούν φαινόμενα αστάθειας δηλαδή απογευματινές μπόρες.

Κλείνω με ένα βίντεο που παρότι δεν ταιριάζει στον καιρό αυτού του Σαββατοκύριακου εκφράζει όλο το χρόνο στην Πατρίδα μας. 



Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.