Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Πρόγνωση καιρού (25η βδομάδα του 2016)

Φίλες και Φίλοι

Το πρώτο για φέτος επεισόδιο καύσωνα άρχισε δειλά-δειλά χτες, εξελίσσεται σταδιακά για το επόμενο τριήμερο και ολοκληρώνεται την Τρίτη. Πλήρης άπνοια στην ατμόσφαιρα και έντονη θερμή μεταφορά αέριας μάζας από την Βόρεια Αφρική, ευθύνονται γι’αυτό το επεισόδιο. Αύριο και την Κυριακή τοπικά μέχρι και 41-42 βαθμοί θα παρατηρηθούν στα συνήθη ύποπτα μέρη: Αργολίδα, Αττική/Φιλαδέλφεια, Φθοιώτιδα, Θεσσαλικός κάμπος, πεδιάδα των Σερρών, Κιλκίς, Κομοτηνή.

Από το πρωί της Τρίτης ενισχύεται το Μελτέμι στο Αιγαίο και σταδιακά θα δώσει ....ανάσες δροσιάς, κυρίως στις Ανατολικές περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες απότι φαίνεται είναι αυτές που κυρίως θα αισθανθούν έντονα τον καύσωνα. Ιδιαίτερα αισθητή θα είναι η ζέστη και σε όλο το Αιγαίο.


Τέλος βροχές και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά αναμένονται το επόμενο Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο κυρίως στα Κεντρικά και Βόρεια.




Κόντρα στην ...ΖΕΣΤΗ, αναρτώ και ένα βίντεο που σε 30 δεύτερα περιγράφει ένα ολόκληρο 24ωρο.  Με αποχρώσεις του λευκού και του γκρί φαίνονται τα νεφικά συστήματα και με πορτοκαλί σταυρούς ανιχνεύονται περιοχές καταιγίδων (αστραπές).  



Υπομονή: Ζέστη είναι ....θα περάσει. Καλή βδομάδα.