Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού (40η του 2016).


Φίλες και Φίλοι,

Αυτό το ΣαββατοΚύριακο (όπως σας υποσχέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα) θα σας στείλω στις ....παραλίες. Αίθριος λοιπόν και σχετικά ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα. Ασθενείς άνεμοι και μόνο στο Αιγαίο ένα ελαφρύ βορειαδάκι θα επιτρέψουν να νοιώσουμε το μικρό και σύντομο ...καλοκαιράκι.

Οι ίδιες καλές καιρικές συνθήκες συνεχίζονται Δευτέρα και Τρίτη με μια μικρή κάμψη της θερμοκρασίας.

Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα-βράδυ της Τρίτης. Ένα ψυχρό μέτωπο θα κινηθεί Νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει μόνο τις αντολικά της Πίνδου περιοχές της χώρας με συννεφιά, βροχές, πιθανόν καταιγίδες και ενίσχυση των Βορείων ανέμων σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Η κατακόρυφη βουτιά του υδραργύρου (10-12 βαθμούς πτώση) θα είναι ένα αξιόλογο χαρακτηριστικό αυτής της καιρικής μεταβολής. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα κυρίως στη Βορειοανατολική Ελλάδα (Θράκη-Βορ. Αιγαίο) την Τετάρτη. Σε αντίθεση, στην Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν αίθριος.

Πέμπτη και Παρασκευή, συνεχίζεται το .... “χειμερινό μοτίβο του καιρού” με συννεφιές,  ασθενείς κατά τόπους βροχές στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές και στην Ανατολική και Νότια νησιωτική Ελλάδα. Και πάλι η Δυτική Ελλάδα θα παραμείνει  αμέτοχη στο σκηνικό αυτό.

Τέλος το επόμενο ΣαββατοΚύριακο φαίνεται ότι μια νέα διαταραχή από τα Δυτικά θα συνεχίσει το χεομωνιάτικο σκηνικό του καιρού αλλά αυτή τη φορά με σχετική άνοδο της θερμοκρασίας μιας και οι Νοτιάδες θα κυριαρχήσουν.

Μοιράστηκα μαζί σας στην αποψινή πρόγνωση ένα πολύ σημαντικό και συγκινητικό για μένα βίντεο από το φετεινό καλοκαίρι.

Παρακάτω ένα στιγμιότυπο...... https://vimeo.com/174791214?ref=fb-share



Καλή βδομάδα σε όλους.