Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Εβδομαδιαία Πρόγνωση Καιρού (41η του 2016)

Φίλες και φίλοι,
Η πρόγνωση της προηγούμενης βδομάδας πολύ απλά ...απέτυχε. Το σύστημα που περιγράφτηκε ουδέποτε έδωσε τα φαινόμενα που έγραψα πολύ δε περισσότερο δεν έδωσε την αίσθηση ....χειμώνα που επίσης περι-έγραψα. Αυτά όμως συμβαίνουν συχνά στις μεταβατικές εποχές (Άνοιξη και Φθινόπωρο) τότε που η ...προγνωστικότητα της ατμόσφαιρας από το «μοντέλο» ensemble που λέει ο φίλος Μετεωρολόγος Γιάννης Αλεξίου,  πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αυτά βέβαια φαντάζομαι δεν σας & δεν πρέπει να σας απασχολούν αφού είναι δουλειά και ευθύνη των Μετεωρολόγων να προβλέψουν σωστά τον καιρό χωρίς .......REX και .....Ωμέγα blockings.

Στην εβδομάδα που έρχεται τώρα. Θα έλεγα ότι μάλλον θα είναι μια τυπική φθινοπωρινή βδομάδα με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και εναλλαγές ήλιου με συννεφιές.

Το χαμηλό λοιπόν με το ψυχρό μέτωπο που προ ολίγου κάλυψε όλη την Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες γρήγορα κινείται ΒορειοΑνατολικά και αφού δώσει λίγες ακόμα καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, θα απομακρυνθεί βελτιώνοντας μέχρι αύριο το απόγευμα τον καιρό σε όλη τη χώρα. Στην ηπειρωτική Ελλάδα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί από τις πρώτες πρωϊνές ώρες.


Κυριακή-Δευτέρα αίθριος καιρός, ασθενείς άνεμοι και η θερμοκρασία με μια μικρή άνοδο.

Τρίτη και Τετάρτη άλλο χαμηλό βαρομετρικό σύστημα θα δώσει ένα 48ωρο με συννεφιές, κατά τόπους βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες.

Πέμπτη καλός καιρός με μικρή πτώση θερμοκρασίας, ενώ από την Παρασκευή μια νέα ασθενής διαταραχή θα ξαναδώσει λίγες βροχές και καταιγίδες στην διάρκεια του επόμενου ....week end.

Να είστε όλοι καλά. Καλή βδομάδα.