Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Εβδομαδιαία Πρόγνωση Καιρού (44η του 2016).

Φίλες και Φίλοι, 

Όπως δείχνουν τα προγνωστικά δεδομένα, ολοκλήρωσε τον κύκλο της η κακακαιρία των τελευταίων 24ώρων, και ενώ ακόμα και τώρα, δίνει κάποιες βροχές σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα (πλην της ΒορειοΑνατολικής), σταδιακά μέχρι αύριο το απόγευμα οι βροχές θα περιοριστούν στο Νότιο Ιόνιο.

Επειδή όμως μια αβαθής κυκλωνική κυκλοφορία θα παραμείνει στο Νότιο Ιόνιο, λίγες βροχές θα παρατηρηθούν την Κυριακή, την Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη σε Πελοπόννησο - Κυκλάδες - Κρήτη – Δωδεκάννησα. Πιθανόν την Τρίτη στη Νότια Κρήτη να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες με αρκετή βροχόπτωση. Στην υπόλοιπη χώρα καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν από αύριο μέχρι και την Πέμπτη το απόγευμα. 

Από κει και μετά μια διαταραχή θα αλλάξει τον καιρό σε όλη τη χώρα με συννεφιές, τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες κυρίως όμως στην Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Παρασκευή και το Σάββατο. 

Την Κυριακή εκ νέου αιθριάζει ο καιρός. 

Στο πεδίο της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί μια αξιοσημείωτη μεταβολή μεσοβδόμαδα (Τετάρτη και Πέμπτη) οπότε λόγω της ενίσχυσης του Βορείου Ρεύματος θα σημειωθεί αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας (4-5 βαθμούς).


Τιμή και δόξα στους πεσόντες Ήρωες της Πατρίδας μας μέρα που είναι σήμερα.

Η φωτογραφία από το ανακαινισμένο Ηρώο του χωριού μου στη διάρκεια της σημερινής γιορτής. 


Και μια ...φυσική ζωγραφιά!!!