Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πρόγνωση 46ης εβδομάδας του 2016.

Φίλες και Φίλοι,

Ένα οργανωμένο χαμηλό περνάει αύριο γρήγορα και αλλάζει τον καιρό σε όλη τη χώρα. Συννεφιά με βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια σε ψηλές κορφές.
Τα φαινόμενα θα είναι αρκετά στα Δυτικά-Κεντρικά -Βόρεια τμήματα και στο Ανατολικό Αιγαίο. Μια ...ψιχάλα θα την δουν όμως και οι νοτιότερες νησιωτικές περιοχές (κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα). Αυτό που διαφοροποιεί λίγο αυτή την κακοκαιρία είναι ότι, στη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε ισχυρούς νοτίων διευθύνσεων ανέμους εκτός από τα πελάγη και στα ηπειρωτικά τμήματα.Μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί από αύριο το απόγευμα-βράδυ. 

Κυριακή-Δευτέρα καλός καιρός με άνοδο θερμοκρασίας.

Τρίτη και Τετάρτη στη Νοτιοδυτική Ελλάδα αλλά και στα ανατολικά Θεσσαλία και Στερεάς Ελλάδας λόγω ενίσχυσης του Αντικυκλώνα θα παρατηρηθούν συννεφιές με βροχές κατά τόπους κυρίως στα Νοτιοδυτικά. Ανεμοι ενισχυμένοι Βορειάδες θα προκαλέσουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πέμπτη-Παρασκευή καλός καιρός.

Σαββατοκύριακο καινούργια μεταβολή με χαμηλό από τα δυτικά (βροχές - καταιγίδες)  και άνοδος θερμοκρασίας.

Τέλος επειδή αύριο θα μας ζαλίσουν τα τηλεοπτικά κανάλια με την ...Τζούλια (όχι βέβαια την Αλεξανδράτου) , επιτρέψτε μου το ....κακεντρεχές σχόλιό μου. 
  

Γιατί ...βαφτίζονται τα βαρομετρικά συστήματα..... ....δεν το καταλαβαίνω. Γίνεται παγκοσμίως, αλλά για τα ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ και ΙΣΧΥΡΑ συστήματα (Κυκλώνες). Τι χρειάζεται στην Ευρώπη,στα δικά μας γεωγραφικά πλάτη, η ονοματοδοσία τέτοιων συστημάτων, που με το ζόρι θα φτάσουν σε βάθος 1005 Hpa.....με ξεπερνάει. Μάλλον εναρμόνιση με την διασπορά ....ΦΟΒΟΥ και ΤΡΟΜΟΥ που σιγά-σιγά .....πρέπει να προκαλεί ο καιρός στους ανθρώπους μου φαίνεται!!!

Καλή βδομάδα σε όλους.