Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Πρόγνωση Χριστουγέννων 2016 - Πρωτοχρονιάς 2017. (52η και τελευταία εβδομάδα του 2016)

Φίλες και Φίλοι,

Λαμπερά Χριστούγεννα και μια πανομοιότυπη με την προηγούμενη καιρικά εβδομάδα, μας επιφυλάσσει η τελευταία εβδομάδα του 2016.

Η λιμνάζουσα ψυχρή μάζα πάνω από την Ανατολική χώρα καθώς και οι συννεφιές με τις ασθενείς βροχές και χιονοπτώσεις στα Ανατολικά και Νότια της Ελλάδας, σταδιακά υποχωρούν και μέχρι αύριο το βράδυ, αιθριάζει ο καιρός παντού. Ξημερώνουν λοιπόν, φωτεινά Χριστούγεννα σε όλη την Ελλάδα, με ασθενείς ανέμους και μάλιστα και με μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κατά 4-5 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Ο καιρός παραμένει αίθριος μέχρι και την Τρίτη.

Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή μια εκ νέου σοβαρή ψυχρή εισβολή (6-8 βαθμούς) από την Βόρεια Ευρώπη, θα παρατηρηθεί σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, θα ενισχυθούν πολύ οι Βόρειοι άνεμοι σε όλα τα θαλάσσια τμήματα (τοπικά μέχρι και 9 μποφώρ). Στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος και κρύος. Στα υπόλοιπα τμήματα όμως (ανατολικά και νότια), θα πυκνώνουν οι νεφώσεις, θα βρέχει τοπικά κατά διαστήματα και θα χιονίζει σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα την Πέμπτη, οπότε μπορεί να δούμε νιφάδες και στα πεδινα. Χιόνι θα πέσει και σε Κυκλάδες-Κρήτη-Δωδεκάνησα (ορεινά). Απαραίτητη διευκρίνηση: Οι χιονοπτώσεις δεν θα είναι πυκνές και έντονες, ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα.

Παραμονή νέου χρόνου αλλά και Πρωτοχρονιά αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα, με άνοδο της θερμοκρασίας.     




Από την ιδιαίτερη πατρίδα μου (Παλαιοχώρι Καβάλας) και με τους ήχους του ύμνου της αγάπης (του Πολωνού συνθέτη Zbigniew Preisner), κλείνω την αποψινή μας πρόγνωση ευχόμενος σε όλους υγεία & Καλά Χριστούγεννα.