Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Πρόγνωση καιρού 9ης εβδομάδας του 2017. (Απόκριες)

Φίλες και Φίλοι, 


Η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων για την εβδομάδα που έρχεται με αναγκάζει να ξεκινήσω κάπως ...πρωθύστερα την πρόγνωση. Έτσι λοιπόν από ...καθαρή Τρίτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας υπέροχος – αίθριος - ανοιξιάτικος καιρός,  θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα, με ασθενές πεδίο ανέμων (κυρίως Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί), και πολύ καλές θερμοκρασίες, μέρα τη μέρα. Φουσκοδενδριές δηλαδή!!!

Τώρα από αύριο το πρωί, από τα Βορειοδυτικά και αργότερα, σε όλα τα Δυτικά και Βόρεια τμήματα της χώρας, αυξάνονται οι νεφώσεις, αρχίζουν βροχές και τοπικά στα θαλάσσια-παράκτια και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά επεκτείνονται και καλύπτουν την Κυριακή όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και ισχυρότερα στην Βόρεια Ελλάδα καθώς και από το απόγευμα της Κυριακής στην Πελοπόνησσο. Ταυτόχρονα θα πέσει και λίγο η θερμοκρασία.

Βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός από το πρωί της Καθαρής  Δευτέρας, αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και μέχρι το βράδυ της ΚαθαροΔευτέρας σε όλη τη χώρα.

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα ...αποκριάτικο τραγούδι από τον αγαπημένο μου & all time classic, Διονύση Σαββόπουλο. Όμως εσχάτως ανέβηκε στην εκτίμησή μου ο Κωστής Μαραβέγιας, οπότε ...προκρίθηκε!!!
Καλές Αποκριές, προσοχή στον ....καρνάβαλο, και καλή εβδομάδα σε όλους!!!