Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Πρόγνωση καιρού 14ης εβδομάδας του 2017.

Φίλες και Φίλοι :

Δροσερή, με καιρό σχετικά άστατο και βροχερό η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου που έρχεται. Και μην νομίσετε ότι τα λέω επειδή αύριο είναι ....Πρωταπριλιά. Δεν έχω πρόθεση να σας ξεγελάσω.

Αρχίζουμε λοιπόν με αίθριο καιρό, εξασθένηση των Βορειάδων  και μικρή άνοδο θερμοκρασίας το διήμερο Σάββατο και Κυριακή.  

Δευτέρα και Τρίτη ένα χαμηλό από το Νότιο Ιόνιο θα δώσει συννεφιές, νοτιάδες και βροχές τοπικά, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία αμετάβλητη, σε καλά σχετικά επίπεδα.

Τετάρτη και Πέμπτη θα παρατηρηθούν οι πρώτες αστάθειες για φέτος στην ηπειρωτική Ελλάδα, δηλαδή αίθριος καιρός τις πρωινές ώρες .....τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα-βράδυ σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Σταδιακή μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή και το Σάββατο μια διαταραχή από τα Βορειοδυτικά θα διασχίσει όλη σχεδόν τη χώρα ενισχύοντας τους Βορειάδες και δίνοντας τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική και κυρίως τη Νότια Ελλάδα (Αν. Στερεά-Πελοπόνησο-Κρήτη-Κυκλάδες-Δωδεκάννησα)

Αίθριος τέλος φαίνεται ο καιρός την Κυριακή των Βαίων.

Επειδή πολλοί με ρωτάνε,επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι :  κάθε Μετεωρολόγος που σέβεται τον εαυτό του και την Επιστήμη, δεν επιτρέπεται να δίνει με σιγουριά πρόγνωση για περισσότερες από 5-6 ημέρες. Αν λάβουμε επιπλέον υπόψη ότι, την Άνοιξη η προγνωστικότητα της ατμόσφαιρας είναι πολύ χαμηλή (λόγω ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών), επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ ΚΑΘΟΛΟΥ σήμερα στον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας. Την επόμενη Παρασκευή πολύ ευχαρίστως θα σας ενημερώσω ΕΓΚΥΡΑ ώστε να προγραμματίσετε τις δραστηριότητές σας.



Καλή βδομάδα.