Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Πρόγνωση 21ης βδομάδας του 2017.

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μια διαφορετική εισαγωγή καταθέτοντας, μια κατά το ήμισυ επαγγελματική και κατά το υπόλοιπο ήμισυ διαισθαντική-εμπειρική άποψη, ύστερα από 35 χρόνια ενασχόλησης με τον καιρό και την πρόγνωσή του.  

Φαίνεται λοιπόν  ότι η φετεινή χρονιά είναι από αυτές που έρχονται με μεγάλη περιοδικότητα ( κάθε 10....12.......15 χρόνια), και προκαλούν ένα ....reset ή όπως λέμε στα Αγγλικά μια ....επανεκκίνηση  στην ατμόσφαιρα, επαναφέροντάς την στα ....φυσιολογικά της!!! Συσσωρευμένη αθροιστικά, μια σχετική ξηρότητα-ξηρασία, σε συνδυασμό με μείωση της νεφοκάλυψης και μια άνοδο της θερμοκρασίας επί 10ετία και βάλε, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ και επαναφέρει την καιρική συμπεριφορά στα φυσιολογικά της. Θα μπορούσα ....ποιητική αδεία να θεωρήσω ότι επανέρχεται το «καιρικό εκκρεμές» στο κέντρο του.

Έτσι λοιπόν φέτος μετά από ένα βαρύ χειμώνα στην Βαλκανική χερσόνησο έρχεται και μια υγρή και δροσερή Άνοιξη. Ίσως (χωρίς καμμιά επιστημονική βάση) να διακινδυνεύσω να πω ότι : θα ακολουθήσει και ένα δροσερό και βροχερό καλοκαίρι??? Οψόμεθα!!!

Στην πρόγνωση τώρα. Μετά από ένα υπέροχο Σάββατο αύριο, όπου ο καιρός θα είναι αίθριος και λαμπερός, οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα τσιμπήσει 3-5 βαθμούς κατά τόπους, ένα μέτωπο από τα Βόρεια, θα δώσει βροχές και καταιγίδες την Κυριακή και την Δευτέρα, φτάνοντας μέχρι και Κυκλάδες - Κρήτη και Δωδεκάννησα από το πρωί της Δευτέρας. Από κει και πέρα (λίγο ως πολύ), θα επαναλαμβάνεται καθημερινά για το υπόλοιπο της βδομάδας, ο αίθριος καιρός τις πρωϊνές ώρες με την αστάθεια (βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της κάθε μέρας), με απουσία ισχυρών ανέμων και φυσιολογικές προς δροσερές θερμοκρασίες.

Τελειώνοντας τώρα, μετά και τη χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, βλέπω ότι : λίγο η Δεξιά....λίγο οι Σοσιαλιστές ...κι άλλο λίγο η Αριστερά έβαλαν στοίχημα (αμέτι ....μουχαμέτι) να με κάνουν να ....πεινάσω!!! Μην παραξηγηθείτε αν από του χρόνου το Παράπηγμα το γυρίσω σε  ...ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ!!!

Μοιράζομαι μαζί σας, με την άδεια του Γιώργη, ένα προσωπικό μου βίντεο με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων. Στο 4:16 του βίντεο άκουσα για πρώτη φορά στη ζωή μου, συμπυκνωμένο σε οκτώ λέξεις τέτοιο .....Ύμνο στην Αγάπη, την Αφοσίωση, τον Έρωτα!!!





Κλείνω με 3 ανοιξιάτικες εικόνες από το Παγγαίο.