Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Πρόγνωση καιρού 24ης βδομάδας του 2017.


Φίλες και Φίλοι,

Επιστρέφοντας μόλις πριν λίγο από το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΔ με θέμα «Κλιματική αλλαγή, Αυτοδιοίκηση και Θεσσαλία μπροστά στην Παγκόσμια Πρόκληση» και με άφθονο υλικό για ....σχολιασμό, (που όμως θα αποφύγω να τον κάνω ....«εν θερμώ»), μοιράζομαι μαζί σας την πρόγνωση για την βδομάδα που έρχεται.   

Στα αξιόλογα λοιπόν επισημαίνω μια ταχέως κατερχόμενη από τα Βόρεια ατμοσφαιρική διαταραχή για αύριο Κυριακή και μια θερμή εισβολή από τα Δυτικά μετά την Τρίτη.

Έτσι, από αύριο το πρωί, θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα Βόρεια και Κεντρικά τμήματα της χώρας και γρήγορα μέχρι το μεσημέρι σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, δίνοντας τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι πιό ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στην Δυτική Στερεά, την Θεσσαλία και την Ήπειρο. Προς το βράδυ θα επηρεαστούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά και η Κρήτη, όμως με σαφώς πιό εξασθενημένες εντάσεις των φαινομένων.  

Δευτέρα και Τρίτη, αίθριος καιρός με μόνο αξιοσημείωτο την μικρή ενίσχυση των Βορείων ανέμων στο Αιγαίο και την διατήρηση της θερμοκρασίας σε ανεκτά επίπεδα.

Από Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή, θα διατηρηθεί  αίθριος ο καιρός όμως θα παρατηρηθεί  σταδιακή, αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Εκτιμώ ότι κατά τόπους, η μέγιστη στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος η ένδειξη για το επόμενο ΣαββατοΚύριακο με αναγκάζει να τονίσω μια επιδείνωση από το βράδυ του Σαββάτου με βροχές και καταιγίδες την Κυριακή και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Αλλά είπαμε ...ένδειξη. Θα δούμε μέχρι τότε.

Καλή βδομάδα