Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Πρόγνωση καιρού 26ης εβδομάδας του 2017

Φίλες και φίλοι,

Το κύριο χαρακτηριστικό της βδομάδας που έρχεται φαίνεται ότι θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 40° Κελσίου και κατά τόπους ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα και λίγο παραπάνω.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Αίθριος και ζεστός καιρός το Σαββατοκύριακο που ξημερώνει. Μόνο στα Βόρειοδυτικά ενδέχεται να υπάρξουν λίγες τοπικές ασθενείς καταιγίδες αύριο και κυρίως την Κυριακή.

Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη σταδιακά θα ανέβει η θερμοκρασία ενώ και πάλι θα σημειωθούν λίγα φαινόμενα αστάθειας στα  ηπειρωτικά της χώρας μας. Ταυτόχρονα, από την Τετάρτη επανέρχεται ο .....φυσιολογικός καιρός στη Βορειοδυτική Ευρώπη, (δηλαδή ...κρύο, βροχές και καταιγίδες) και αυτό οφείλεται στην βάθυνση μιας σημαντικής ύφεσης στη Βόρεια Ευρώπη, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά το Νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο, επιτρέποντας σταδιακά, ισχυρή θερμή εισβολή από την Βόρεια Αφρική, στα δικά μας μέρη.

Ουσιαστικά λοιπόν προβλέπονται συνθήκες καύσωνα, ιδιαίτερα το τριήμερο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Θερμοκρασίες δηλαδή ελάχιστες το πρωί 24°-25° Κελσίου και μέγιστες μέχρι και 41°-42°, στα ηπειρωτικά. Μάλιστα Παρασκευή και Σάββατο συνθήκες καύσωνα θα βιώσει όλη η χώρα, ακόμα και τα νησιά Ιονίου και Αιγαίου, φυσικά με λίγο χαμηλότερες μέγιστες τιμές.

Και μην αρχίζετε την γκρίνια ότι ζεσταθήκατε, γιατί ....θα ξαναφέρω χειμώνα!!!

Το βιντεάκι από το Φεστιβάλ Πηνειού στη Λάρισα.Καλό Σαββατοκύριακο.