Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Πρόγνωση καιρού 27ης βδομάδας του 2017.

Φίλες και Φίλοι,

Τελικά επικράτησε η λογική σε όλες τις πλευρές και άρχισε έστω και ....στο παρά πέντε  η αποκομμιδή των σκουπιδιών. Τώρα από τα υπόλοιπα ....παντοειδή σκουπίδια που μας περιβάλλουν δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα απαλλαγούμε κάποτε!!! Απέκτησαν ...διαχρονική αξία.

Στα του καιρού τώρα, θα χρειαστεί υπομονή για το επερχόμενο διήμερο

Αύριο Σάββατο θα είναι η πιό ζεστή μέρα. Μάλλον θα φτάσουμε τους 43°-44° κατά τόπους. 

Την Κυριακή αρχίζει η μετατόπιση της θερμής εισβολής ανατολικά, οπότε θα αρχίσει από το βράδυ μια σταδιακή πτώση. Αυτό που είναι μερικώς ενθαρυντικό είναι το γεγονός ότι οι θερμές αέριες μάζες συνοδεύονται από πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία και αυτό κάνει πιό ...υποφερτή τη ζέστη.

Από Δευτέρα λοιπόν ενισχύονται σημαντικά σε όλα τα θαλάσσια τμήματα οι Βόρειοι άνεμοι και θερμοκρασιακά επιστρέφουμε στα κανονικά επίπεδα. Πτώση κατά 8°-10° Kελσίου και Μέγιστες στους 32°-34° βαθμούς. Φαινόμενα θα έχουμε την Δευτέρα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μετά το μεσημέρι (Βροχές και καταιγίδες).

Όλη την υπόλοιπη  βδομάδα αίθριος θα παραμείνει ο καιρός σε όλη τη χώρα.


Αντε λοιπόν ...καλές διακοπές!!!