Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Καιρός την 43η βδομάδα του 2017.

Φίλες και Φίλοι,

Υπέροχος και ζεστός καιρός για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο!!!

Από την Δευτέρα το πρωί και από τα Δυτικά ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό (από τις Νότιες Άλπεις) θα κινηθεί γρήγορα Νότια – Νοτιοανατολικά και θα αλλάξει τον καιρό σταδιακά σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, αυξάνονται οι συννεφιές, αρχίζει να βρέχει σε όλη τη Δυτική,Ελλάδα και μέχρι  το βράδυ σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα ενισχύονται σημαντικά οι άνεμοι (Νότιοι στην Ανατολική Ελλάδα, Βόρειοι στο Ιόνιο-Δυτικά.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί Τρίτη και Τετάρτη, με αρκετές βροχές και  τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα, ενισχυμένους ανέμους, και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (8-10 βαθμούς κελσίου).
Επικινδυνότητα για έντονα φαινόμενα (ραγδαίες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες), υπάρχει στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο 24ωρο από Τρίτη μεσημέρι μέχρι Τετάρτη μεσημέρι.

Από Πέμπτη πρωί αρχίζει βελτίωση του καιρού από τα δυτικά και γρήγορα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Τέλος Παρασκευή-Σαββάτο-Κυριακή αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο θερμοκρασίας από το Σάββατο.

Να είστε καλά.

Το link που ακολουθεί είναι από την εκπομπή "Μύθος και Αλήθεια" του πρώην συναδέλφου και φίλου Λάμπρου Γιώτη στο τοπικό κανάλι "ASTRA TV", που με φιλοξένησε το περασμένο φθινόπωρο. Όσοι .....πιστοί και υπομονετικοί, μπορείτε να το δείτε. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Λάμπρο, που μου έδωσε την ευκαιρία να απευθυνθώ στο τοπικό κοινό της Θεσσαλίας.