Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Καιρός την 44η βδομάδα του 2017

Φίλες και Φίλοι,

Παρασκευή βράδυ, από το βουνό του θεού Διόνυσου και των Μαινάδων του, μοιράζομαι μαζί σας την πρόγνωση του καιρού της βδομάδας που έρχεται.

Στα γενικά χαρακτηριστικά θα έλεγα ότι θα ...νοιώσουμε .... λίγο Χειμώνα!!!

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου ένα (ταχέως κινούμενο) ψυχρό μέτωπο αλλάζει το καιρό στη Βόρεια Ελλάδα, με βροχές, τοπικές καταιγίδες, σημαντική ενίσχυση των Βορείων ανέμων, συνακόλουθη πτώση της θερμοκρασίας και λίγα χιόνια στις ψηλές βουνοκορφές. Η μεταβολή θα σαρώσει  όλη τη χώρα και θα έχει διάρκεια ένα μόνο 24ωρο. Ξημερώματα Κυριακής βελτιώνεται ο καιρός, αφού προηγουμένως θα έχει βρέξει (....έστω και λίγο) σε όλη την Ελλάδα.

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη αραιές συννεφιές κατά διαστήματα θα καλύπτουν σχεδόν όλη τη χώρα. Λίγες ασθενείς βροχές θα έχουμε στη Δυτική και Νότια Ελλάδα. Μόνο στα Νοτιοδυτικά (Νότιο Ιόνιο-Πελοπόνησο) ενδέχεται να εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες, την Τετάρτη.  Οι βορειάδες εξασθενούν και παρότι στρέφονται σε δυτικούς, δεν θα εμποδίσουν περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, από τα Βόρεια, από την Δευτέρα και μετά. Αυτές τις τέσσερις μέρες η Βαλκανική χερσόνησος γενικώς θα αντιμετωπίσει κύμα ψύχους και αρκετές βροχές και χιόνια κατά διαστήματα.

Την Παρασκευή μια ακόμα ψυχρή εισβολή θα επιδεινώσει πάλι τον καιρό αλλά μόνο σε Αν. Μακεδονία και Θράκη. Αυτή τη φορά πιθανόν να δούμε κανονικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της Ροδόπης. Γρήγορα όμως θα βελτιωθεί αφήνοντας ένα ηλιόλουστο αλλά κρύο Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα.

Ευτυχώς παρά την αυριανή προσωρινή επιδείνωση ο καιρός θα επιτρέψει να γίνουν οι εκδηλώσεις της "Γιορτής του Κάστανου" την Κυριακή,  στην ιδιαίτερη πατρίδα μου (το Παλαιοχώρι Καβάλας). Όσοι πιστοί και ...εγγύς, προσέλεθετε!!! 

Καλά να περνάτε.   

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, ο εκλεκτός δικηγόρος και φίλος Θεόδωρος Λυμπεράκης, ερευνητής της Ιστορίας και της παράδοσης του τόπου μου, αποκαλύπτει μικρά και μεγάλα μυστικά του Παγγαίου που ίσως δεν τα γνωρίζετε!!!