Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Καιρός την 45η βδομάδα του 2017.

Φίλες και Φίλοι,

Η αίσθηση του κρύου την βδομάδα που πέρασε ήταν νομίζω αρκετά έντονη, επιβεβαιώνοντας την πρόγνωση της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο ίδιο μοτίβο και η βδομάδα που έρχεται, με αρκετό κρύο αλλά και με ικανοποιητικές βροχές σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία. Τρείς διαδοχικά διαταραχές θα επηρεάσουν την καιρικότητα.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Αυξημένες συννεφιές με τοπικές βροχές και ίσως λίγες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια θα επικρατήσουν για αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα πλην Βορειοδυτικής Ελλάδας-Βορείου Ιονίου. (1η διαταραχή – Ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια). Γρήγορα όμως, μέχρι την Κυριακή το πρωί θα βελτιωθεί παντού ο καιρός, με αποτέλεσμα να έχουμε μια ηλιόλουστη Κυριακή. Να τονίσω ότι, μια ενίσχυση των Βορείων ανέμων στο Αιγαίο θα έχει σαν συνέπεια την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας (4-5°C) και  θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Δευτέρα και Τρίτη, από τα Δυτικά επικρατούν Νότιοι άνεμοι, αραιές νεφώσεις καλύπτουν όλη τη χώρα και μόνο στη Βορειοδυτική Ελλάδα θα είναι πυκνότερες και θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, με ταυτόχρονη σημαντική ενίσχυση των Νοτίων ανέμων στο Ιόνιο.(2η διαταραχή-βαθύ χαμηλό από το Ιόνιο).

Την Τετάρτη πυκνές συννεφιές με αρκετές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν ξανά σε όλη τη χώρα. Μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα θα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Προσωρινή ενίσχυση των Νοτίων ανέμων στο Αιγαίο, θα μας ...ανακουφίσει θερμοκρασιακά, αφού θα ανεβάσει 5-6°C τις θερμοκρασίες.


Τέλος Παρασκευή,  Σάββατο και Κυριακή καιρικότητα (έντονη κατά διαστήματα) με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, θα απασχολήσουν την Νότια κυρίως Ελλάδα (Νότιο Ιόνιο-Πελοπόνησο-Κυκλάδες-Κρήτη-Δωδεκάνησα). (3η διαταραχή-χαμηλό από την Βόρεια Αφρική που πιθανότατα θα εμπεριέχει και ....αφρικανική σκόνη).

Από την NASA η φωτογραφία της τρύπας του Όζοντος στην Ανταρκτική. Όσοι έχετε ανοικτό το Facebook κλικάρετε στον σύνδεσμο παρακάτω.


Κλείνει η τρύπα του Όζοντος στην Ανταρκτική!!!