Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Καιρός την 47η βδομάδα του 2017.

Φίλες και φίλοι,

Όσοι τακτικά με παρακολουθείτε τόσο στο «Παράπηγμα» όσο και στα κοινωνικά δίκτυα, γνωρίζετε την διαχρονική άποψή μου ότι Ο «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ» παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο (σχεδόν πάντα αρνητικό) στις κατά καιρούς .....καιρικές καταστροφές που προκύπτουν από την Φύση. Αυτό ισχύει και τώρα.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν αύριο το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με επικινδυνότητα έντονων φαινομένων για το νότιο Ιόνιο, την πελοπόνησο , την ανατολική Στερεά και το Βόρειο Αιγαίο.  

Με μια ανάπαυλα την Κυριακή (προσωρινή βελτίωση στα ηπειρωτικά), και λιγότερες βροχές στην Δυτική Ελλάδα και τα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, από την Δευτέρα θα ξαναβρέξει από τα Βορειοδυτικά και γρήγορα σε όλη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθούν πολύ οι Βορειάδες και θα πέσει αρκετά η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα. Τα ....δεύτερα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ψηλά. Όμως εξίσου γρήγορα μέχρι το πρωί της Τρίτης ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Το υπόλοιπο της βδομάδας ....θεσπέσιο!!! Άπνοιες, άνοδος θερμοκρασίας, μπόλικη ηλιοφάνεια.

Και τέλος να μην ακούω για ....Ζήνωνες και τέτοια!!! Έχουνε δει τα ματάκια μας χαμηλά των 990HPA στο Νότιο Ιόνιο-πελοπόνησο αλλά και στο Νότιο Αιγαίο.....ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ .....τα τελευταία 30 χρόνια. Τώρα τα βαφτίσαμε και …..Canes!!!!  «Θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου».


Νάστε καλά. Προσοχή αύριο κυρίως στα Νότια, όπου βρίσκομαι κι εγώ .....και καλή βδομάδα σε όλους. 


Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

Καιρός την 46η βδομάδα του 2017

Φίλες και Φίλοι,

Με 24ωρη καθυστέρηση η πρόγνωση καιρού της 46ης εβδομάδας, εξαιτίας υποχρεώσεων στο λεκανοπέδιο.

Ο καιρός που ήδη εκδηλώθηκε στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, κινείται γρήγορα ΒΑ και μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί. Νοτιάδες ενισχυμένοι στα πελάγη.

Ένα εκτεταμένο χαμηλό βαρομετρικό σύστημα στην Κεντρική Μεσόγειο θα χαρακτηρίσει τον καιρό της χώρας από την Δευτέρα. Συγκεκριμένα από το πρωί αυτής της ημέρας και από τα ΝΔ, συννεφιές, βροχές, καταιγίδες και ισχυροί Νότιοι άνεμοι θα διατηρηθούν μέχρι και την Πέμπτη κατά διαστήματα. Τετάρτη και Πέμπτη οι πιό έντονες βροχές στην ηπειρωτική χώρα την Παρασκευή περισσότερες στα Νότια.

Την Παρασκευή θα στραφούν οι άνεμοι σε Βορειάδες και θα πέσει και η θερμοκρασία.

Τέλος το Σάββατο θα βελτιωθεί ο καιρός στην ηπειρωτική χώρα ενώ το χαμηλό που θα περάσει Νοτίως της Κρήτης θα δώσει την ευκαιρία στους ....καιρο-τρομο-λάτρες (....ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ο όρος) να αρχίσουν να μιλούν για .....Τυφώνες στη Μεσόγειο. Κατά τη γνώμη μου απλά το χαμηλό αυτό έχοντας ισχυρή κατακόρυφη δομή και  έντονο στροβιλισμό,  θα δώσει έντονα φαινόμενα στο Κρητικό πέλαγος, Νότια και κυρίως ΝοτιοΑνατολικά του νησιού.

 Νάστε καλά και sorry για την καθυστέρηση στο τακτικό μας ραντεβού.