Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός την 50η εβδομάδα του 2017

Ενα βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από γρήγορα κινούμενο ψυχρό μέτωπο θα αλλάξει τον καιρό από αύριο το πρωί από τα δυτικά. Πυκνή συννεφιά, βροχές, καταιγίδες στα παράκτια πτώση απότομη της θερμοκρασίας και πολύ ισχυροί Νότιοι άνεμοι αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και γρήγορα σε όλη την υπόλοιπη. Μέχρι όμως την Κυριακή το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. 

Κύριο χαρακτηριστικό από κει και πέρα ο αίθριος καιρός, η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και οι τοπικές συννεφιές (αραιές κατά το πλείστον) στη Δυτική Ελλάδα. 

Επόμενη μεταβολή το επόμενο Σαββατοκύριακο (Αντε να μαζευόμαστε και λίγο ...οίκαδε).

Και λίγο μάθημα : sun dog (or sundog) or mock sun, formally called a parhelion[1] (plural parhelia) in meteorology, is an atmosphericoptical phenomenon that consists of a bright spot to the left and/or right of the Sun. Two sun dogs often flank the Sun within a 22° halo.

Αυτό έχει sun dog  στα αριστερά του!!!