Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά!!!

Φίλες και Φίλοι,

Αν πληρωνόμουνα γι αυτά που γράφω να είστε βέβαιοι ότι την αμοιβή για την πρόγνωση της προηγούμενης εβδομάδας θα σας την επέστρεφα στο ακέραιο. Φαντάζομαι όλοι καταλαβαίνετε το γιατί.  Επειδή όμως το παρελθόν αξίζει μόνο σαν ιστορία-εμπειρία ας επικεντρωθούμε στο ....τώρα και στο μέλλον!!!

Στην Βόρεια Ελλάδα ήδη έχουμε αίθριο καιρό με πολύ κρύο. Σταδιακά όμως η βελτίωση αυτή επεκτείνεται Νοτιότερα και μέχρι αύριο (Σάββατο) το βράδυ θα καλύψει όλα τα ηπειρωτικά τμήματα πλην Αν. Θεσσαλίας, Αν. Στερεάς, Αν. Πελοπονήσου, νησιών Κυκλάδων και Κρήτης, όπου θα βελτιωθεί την Κυριακή το μεσημέρι. Τα φαινόμενα (βροχές ή χιονοπτώσεις) σταδιακά περιορίζονται και αυτά. Σταδιακά την Κυριακή εξασθενούν και οι θυελλώδεις Βορειάδες στο Αιγαίο. 

Έτσι λοιπόν ηλιόλουστα και λαμπερά θα είναι φέτος τα Χριστούγεννα ενώ θα παρατηρηθεί και μια μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Τρίτη και Τετάρτη αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Πέμπτη και Παρασκευή μια νέα επιδείνωση από τα Βορειοδυτικά θα σαρώσει όλη τη χώρα δίνοντας συννεφιές, βροχές καταιγίδες και χιόνια (μόνο όμως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα). 

Σαββάτο-Κυριακή και Δευτέρα (ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ) όλα καλά, ηλιόλουστα και λαμπερά!!!

Εύχομαι από καρδιάς "Χαρούμενα Χριστούγεννα".