Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Εβδομάδα 1η του 2018.

Φίλες και Φίλοι,

Τελευταίες μέρες του 2017. Ένας ακόμη χρόνος με 52 εβδομαδιαίες προγνώσεις μας κράτησαν σε επαφή. Χαίρομαι που βοηθάω στην ενημέρωσή σας και κυρίως στην προσπάθεια να κρατήσουμε τον καιρό στο επιπεδο που του πρέπει, χωρίς ...κραυγές....φοβίες και υστερίες!!!

Λοιπόν όπως ξέρετε λαμπερή και ...σχετικά ζεστή πρωτοχρονιά μας περιμένει!!!

Από κει και πέρα δύο διαδοχικές διαταραχές θα μας απασχολήσουν. Η πρώτη από Τρίτη πρωί μέχρι Τετάρτη Μεσημέρι και η δεύτερη από Πέμπτη μεσημέρι μέχρι τις πρωϊνές ώρες της Παρασκευής. Συννεφιές, βροχές,  πιθανόν λίγες καταιγίδες και χιόνια (μόνο στα Ορεινά πάνω από 800 μέτρα) είναι τα κύρια αναμενόμενα χαρακτηριστικά και στις δύο διαταραχές. Ισχυροί Βορειάδες και σχετικά μικρή πτώση της θερμοκρασίας, επίσης αναμένονται.

Το Σαββατοκύριακο τέλος ....υπέροχο. Ηλιος, σχετική ζέστη, νημενία.

Και μια ...σχετικά μακροπρόθεσμη εκτίμηση, βασισμένη στην 35χρονη εμεπειρία και ενασχόλησή μου με τον καιρό, αλλά και στη διαίσθησή μου. Φαίνεται ότι μια περιοδικότητα 7 ημερών που θα μας δίνει τις κακοκαιρίες από τα συστήματα ...μεσοβδόμαδα ενώ θα δίνει καλό καιρό τα ΣαββατοΚύριακα ......άρχισε. Εκτιμώ ότι θα κρατήσει ....να δούμε πόσο!!!

Ευχές για "Καλή Χρονιά" σε όλους, συνοδευόμενες με λίγες φωτογραφίες από τους μόνιμους ......"ταξιδευτές-χορευτές των αιθέρων" στην οθόνη σας!!!