Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

49η βδομάδα 2018


Φίλες και Φίλοι,

Ο Χειμώνας έπαψε να είναι «προ των πυλών». Τις …διάβηκε και μπαίνει για τα καλά την βδομάδα που έρχεται. Συννεφιές, πολύ κρύο, αρκετές βροχές, και λίγα χιόνια μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη.

Αναλυτικά λοιπόν, δύο ….βαθείες υφέσεις (που ακολουθούν τις γνωστές από δεκαετίες καιρικές διαδρομές) έρχονται από την Κεντρική Ευρώπη-Μεσόγειο.

Μετά την σημερινή …ηλιόλουστη ημέρα, από σήμερα το βράδυ και από τα Δυτικά, η πρώτη διαταραχή αλλάζει τον καιρό με συννεφιές, βροχές, τοπικές καταιγίδες και γρήγορη ανατολική επέκταση. Παράλληλα ενισχύονται οι Νότιοι άνεμοι και διατηρούν στα ίδια χαμηλά επίπεδα την θερμοκρασία.

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη με την διαφορά ότι από την Δευτέρα ενισχύονται σημαντικά οι Βόρειοι άνεμοι, πέφτει 6-8 βαθμούς η θερμοκρασία και ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης και από τα δυτικά, η δεύτερη ύφεση προκαλεί εκ νέου επιδείνωση του καιρού με την διαφορά ότι ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία και δεν θα δώσει χιονοπτώσεις. Βελτίωση αναμένεται την επόμενη Κυριακή.

Να είστε καλά.


Όταν κοιτάς από ψηλά...μοιάζει ο κόσμος ζωγραφιά.....αλλά είναι κι αυτό το ....Ελληνικό ΦΩΣ.  Τόσο μοναδικό!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου