Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Καιρός της βδομάδας που έρχεται (11η του 2018).




Φίλες και Φίλοι, 

Δύο σοβαρές διαταραχές θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον για την καιρικότητα της εβδομάδας που έρχεται. Πολύ-πολύ γρήγορα να αποσαφηνίσω ότι μιλώ για Δευτέρα- Τρίτη και Κυριακή (τέλος επόμενης βδομάδας).

Ηλιοφάνεια λοιπόν, ασθενείς άνεμοι και άνοδος θερμοκρασίας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σήμερα, αύριο και όλη σχεδόν τη μέρα της Δευτέρας.

Από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τετάρτης, συννεφιές, τοπικές βροχές (κυρίως ασθενείς), λίγες τοπικές αναπτύξεις-καταιγίδες στα παράκτια, και ενισχυμένοι Νότιοι-Νοτιοδυτικοί άνεμοι, θα επικρατήσουν κυρίως όμως στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι στα Νοτιώτερα νησιά μας, που αντιμετωπίζουν μια σχετική λειψυδρία!!!

Από κει και πέρα, Πέμπτη-Παρασκευή και Σάββατο θα συνεχίσουμε με  καλό καιρό, ηλιοφάνεια και άνοδο θερμοκρασίας. Στο μεταξύ, αυτές τις μέρες, στη Δυτική Ευρώπη,  ένα βαθύ χαμηλό βαρομετρικό σύστημα θα αναπτυχθεί και θα .....«σαρώσει» όλη την Ευρώπη, αρχίζοντας την Τετάρτη από Αγγλία και Ιβηρική χερσόνησο. Είμαι βέβαιος ότι, θα σπεύσουν οι κάθε λογής “Νονοί του Καιρού” να το βαφτίσουν, στα πλαίσια της εκστρατείας εκφοβισμού του απλού ανθρώπου-πολίτη της Γαίας. (Ξέρετε, πρέπει να ....μάθουμε να ...φοβόμαστε την φύση----- βοηθάει την Παγκοσμιοποίηση και τα σχέδιά της!!!). Σε εμάς λοιπόν (για να μην πλατειάσω), θα φτάσει την Κυριακή με βροχές-καταιγίδες και πολύ-πολύ ισχυρούς Νοτιοδυτικούς ανέμους. Γενικά, οι Θυελλώδεις Δυτικοί- Νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ....χορέψουν όλη τη Μεσόγειο αυτές τις μέρες και θα είναι ...καταστροφικοί για τους απρόσεκτους. 

Να περνάτε καλά όπου κι αν βρίσκεστε.