Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018

Καιρός την 16η εβδομάδα του 2018.


Φίλες και Φίλοι,

Ένα χαμηλό βαρομετρικό σύστημα έχει ξεκινήσει το ταξίδι του από τις ερήμους της Αλγερίας και κινείται Βορειοανατολικά. Μας επιφυλάσσει ένα αίθριο και ζεστό Σαββατοκύριακο, με πυκνή θόλωση στην ατμόσφαιρα (λόγω υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης), κατάλληλο ακόμα και για τα πρώτα θαλάσσια μπάνια, ....για τους τολμηρούς, διότι .....μην ξεγελιέστε, η θάλασσα παραμένει ακόμη κρύα όσο κι αν ανεβαίνει η θερμοκρασία στη ξηρά. Παράλληλα ενισχύονται σταδιακά και οι Νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο.

Από Δευτέρα μεσημέρι μέχρι Τρίτη βράδυ, το εν λόγω χαμηλό, θα περάσει πάνω από τη χώρα μας δίνοντας τοπικές βροχές (κατά κύριο λόγο ασθενείς) και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το Κεντρικό-Βόρειο Αιγαίο. Παράλληλα αρχίζει και μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα Δυτικά και σχετικά μικρή ενίσχυση των Βορείων ανέμων.

Από Τετάρτη απόγευμα μέχρι Πέμπτη βράδυ, από τα Βορειοδυτικά συννεφιές, βροχές και καταιγίδες (αυτή τη φορά πιό ισχυρά φαινόμενα) θα επηρρεάσουν όλη σχεδόν τη χώρα πλην Κυκλάδων-Κρήτης και Δωδεκανήσων. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Τέλος ηλιοφάνεια και σχετικά δροσερός ο καιρός το επόμενο Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο με ....μελτέμι στο Αιγαίο.
 
Και μιας και ο λόγος περί Αλγερίας και σκόνης ....ερημικές οι φωτό σήμερα !!!