Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Καιρός την 23η βδομάδα του 2018.


Φίλες και Φίλοι,

η στασιμότητα ενός εκτεταμμένου Υψηλού βαρομετρικού συστήματος κατά μήκος ενός νοητού άξονα από την Νοτιοδυτική Ευρώπη (Πορτογαλία) μέχρι την Βορειοανατολική (Ρωσσία),  έχει σαν συνέπεια την σχεδόν συνεχή παρουσία ενός Χαμηλού βαρομετρικού συστήματος πάνω από την Νότια Βαλκανική, για τα επόμενα τέσσερα με πέντε 24ωρα. 

Από σήμερα λοιπόν και μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, (Τετάρτη) πανομοιότυπος σχεδόν ο καιρός κάθε μέρα πάνω από τη χώρα μας. Αυξημένη υγρασία σε συνδυασμό με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και άστατη ατμόσφαιρα θα δίνουν συννεφιές κατά διαστήματα (κυρίως μεσημέρι απόγευμα, βροχές (τοπικά ξαφνικές και  ισχυρές) και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αύριο Σάββατο αλλά και την Κυριακή, θα βρέξει (έστω και λίγο) και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.
Πεδίο ισχυρών ανέμων δεν προβλέπεται πλην του Νοτίου Αιγαίου που θα έχει σχεδόν μόνιμα Δυτικών διευθύνσεων μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους. Μικρές αυξομοιώσεις στους Βορειοανατολικούς του Αιγαίου και τους Δυτικούς-Βορειοδυτικούς του Ιονίου πελάγους.
Τέλος η θερμοκρασία σταθερά σε σχετικά υψηλά επίπεδα που σε συνδυασμό με την υγρασία, θα οδηγούν σε αυξημένα επίπεδα δυσφορίας.

Ήδη από την Τετάρτη θα έχει μειωθεί η καιρικότητα και ηλιοφάνεια με μικρή άνοδο θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί  Πέμπτη–Παρασκευή καθώς και το επόμενο Week End

Να είστε όλοι καλά!!!



Υγ. Ευτυχώς στον χάρτη δεν φαίνονται τα .....Σκόπια  γιατί ποιός ξέρει τι .....καυγάδες θα ξεσπάγανε!!! Πάντως λίγη ψυχραιμία και απλή λογική από ....παντού δεν θα έβλαπτε!!!