Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Καιρός της 32ης βδομάδας του 2018.

Φίλες και Φίλοι γεια.
«Η φύσις μηδέν μήτε ατελές μήτε μάτην ποιεί» είπε ο Παππούς Αριστοτέλης, 3000 χρόνια πριν. Αυτό προτείνω να μην το ξεχνάμε ποτέ.
Επιστρέφοντας πριν λίγο από την συμπρωτεύουσα στην Καβάλα, πέρασα από τον δρόμο Πανοράματος-Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου μετά από πολλά χρόνια. Εκεί λοιπόν ακριβώς μετά τον αυχένα, φωτογράφησα την λίμνη Κορώνεια ή Λαγκαδά. Ο λόγος που το έκανα είναι για να θυμίσω ότι 10 με 15 χρόνια νωρίτερα οι γνωστοί ......περιβαλλοντολόγοι-καταστροφολόγοι είχαν αφηνιάσει με την ξήρανση της λίμνης λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Σήμερα σχεδόν η λίμνη αγγίζει τα παλιά της όρια. Δικαιούμαι νομίζω να αναρωτηθώ που είναι σήμερα όλοι αυτοί για να δουν ....ΤΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ!!! Είμαι ....βέβαια, ....βέβαιος ότι τα κονδύλια στο μεταξύ.....έρευσαν ασταμάτητα!!!
Στα του καιρού τώρα. Αίθρια και ζεστή παραμένει η βδομάδα που έρχεται, ενώ το μελτέμι καλά κρατεί. Κάποια μεμονωμένα φαινόμενα αστάθειας αναμένονται τα απογεύματα Τετάρτης και Πέμπτης στην Βορειοδυτική κυρίως Ελλάδα.
Νάστε όλοι καλά.