Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Καιρός την 38η βδομάδα του 2018

Φίλες και Φίλοι,

όπως ήδη πιθανολογώ ότι έχετε πληροφορηθεί, το τέλος του Σεπτέμβρη θα σημάνει μάλλον και το προσωρινό τέλος του  φετεινού καλοκαιριού. Αλλαγή σκηνικού λοιπόν από την ερχόμενη βδομάδα, με πτώση θερμοκρασίας και αρκετές βροχές σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας όλα όπως είναι τώρα. Ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες επιτρέπουν ή μάλλον επιβάλλουν ένα τελευταίο μπανάκι αύριο!!!

Την Τρίτη, το πρώτο για φέτος ψυχρό μέτωπο κατέρχεται από τα Βόρεια, με αποτέλεσμα ενώ θα συνεχιστεί η ηλιοφάνεια θα παρατηρηθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (8-10 βαθμούς Celcious). Επειδή το μέτωπο δεν μεταφέρει σημαντικά ποσά υγρασίας, λίγες βροχές θα πέσουν στα Βορειοανατολικά και τα Νοτιοδυτικά τμήματα της Ελλάδας. Παράλληλα ενισχύονται οι Βορειάδες και την Τετάρτη ειδικά στο Αιγαίο θα γίνουν πολύ θυελλώδεις.

Όπως έχω ξαναγράψει, ο φετεινός Χειμώνας περιμένω να αποκαταστήσει το υδρολογικό ισοζύγιο στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Αυτό μάλλον αρχίζει να επαληθεύεται!!!  Συγκεκριμένα,  την Πέμπτη έντονες συγκλίσεις αερίων μαζών (εξαιτίας χαμηλού συστήματος με κέντρο την Κρήτη) θα δώσουν συννεφιές, πολλές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε όλη την ανατολική νησιωτική Ελλάδα με αποκορύφωμα την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελλοπόνησο, τις Δυτικές-Νότιες Κυκλάδες καθώς και την πολύ ....στεγνή φέτος Κρήτη. 

Ο καιρός αυτός θα συνεχιστεί και την Παρασκευή ενώ το Σάββατο βελτιώνεται. Παράλληλα ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία οπότε και η επόμενη Κυριακή μάλλον θα μας ξαναστείλει στις ....παραλίες!!!

Πολλοί φίλοι με συμβούλευαν χρόνια τώρα να δω ζωντανή μια συναυλία Μάλαμα-Παπακωνσταντίνου. Πόσο δίκιο είχαν!!!