Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Πρόγνωση Καιρού επόμενης βδομάδας.


Φίλες και Φίλοι, 

Η θερμή εισβολή που βρίσκεται στα μέγιστά της στην Δυτικοκεντρική Ευρώπη, έφτασε τα όρια του καύσωνα, θα συντηρηθεί εκεί για τρεις ακόμα ημέρες  και στη συνέχεια θα μετατοπιστεί ανατολικά. Αυτό όπως ήδη θα καταλάβατε σημαίνει ότι, οι θερμοκρασίες που κρατήθηκαν στα όρια του καύσωνα στις δικές μας περιοχές, θα πάρουν την …ανηφόρα τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο διάσπαρτες βροχές και λίγες καταιγίδες κυρίως στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα (ανατολικά τμήματα) θα κρατήσουν στα ίδια επίπεδα τις θερμοκρασίες. Παράλληλα ενίσχυση των Βορείων ανέμων στο Αιγαίο θα συμβάλει σε αυτή τη συγκράτηση των θερμοκρασιών. Από κει και πέρα όλη την υπόλοιπη βδομάδα αίθριος και ζεστός καιρός θα επικρατήσει σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Τώρα από την Τρίτη και μέχρι και το Σάββατο, με έξαρση Πέμπτη και Παρασκευή θα παρατηρηθούν υψηλές θερμοκρασίες που σε συνδυασμό με σχετικά υψηλές ημερήσιες ελάχιστες,  μάλλον θα δώσουν τον πρώτο διήμερο  καύσωνα για φέτος στη χώρα μας. Να επισημάνω εδώ ότι μέχρι τώρα καύσωνα ΔΕΝ είχαμε για φέτος στη χώρα μας!!!

Την επόμενη  Κυριακή 7-6-2019 ημέρα των εκλογών θα παρατηρηθεί μια κάμψη της θερμοκρασίας που σε συνδυασμό με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά θα μας επιτρέψει να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα με σχετικά …..δροσερότερο καιρό. Όλοι λοιπόν στις κάλπες γιατί η αποχή απλά αφήνει άλλους να καθορίζουν τις δικές μας τύχες.

Πριν σας αφήσω, επιτρέψτε μου μια επισήμανση σχετικά …πολιτική!!! Σε όλα τα ψηφοδέλτια, όλων των κομμάτων, υπάρχουν συνάνθρωποί μας που ξεχωρίζουν γιατί έχουν πετυχημένη πορεία ζωής (προσωπική-επαγγελματική-οικογενειακή). Μη ψάχνετε λοιπόν ποιανού γιος/κόρη, ποιανού εγγονός/νή, ποιανού ανιψιός/ά είναι ο/η υποψήφιος. Είναι βέβαιο ότι, μια Βουλή που θα αποτελείται από ανθρώπους που μόχθησαν και κοπίασαν στη ζωή τους, χωρίς να …κληρονομήσουν ότι έχουν και δεν έχουν, θα έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα και αποτελεσματικότητα για εμάς και τα παιδιά μας!!! Καλό βόλι λοιπόν …με σύνεση!!!