Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Εβδομαδιαία Πρόγνωση Καιρού


Φίλες και Φίλοι,

Συνεχίζεται ο αίθριος φθινοπωρινός καιρός το Σαββατοκύριακο, αλλά και τις πρώτες μέρες της επόμενης βδομάδας, συγκεκριμένα μέχρι την Τετάρτη. Παράλληλα σταδιακά ανεβαίνει και πάλι λίγο η θερμοκρασία, δίνοντας παράταση στους ….χειμερινούς κολυμβητές!!!

Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό - που εν τω μεταξύ θα έχει δώσει έντονες βροχές στη Βόρεια Ιταλία και την Βόρεια Βαλκανική, δεν θα εκπλαγώ και για τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές - θα κινηθεί προς τη χώρα μας, δίνοντας το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής έντονη καιρικότητα, ήτοι βροχές, τοπικές καταιγίδες ισχυρούς ανέμους κυρίως στα νότια και ανατολικά θαλάσσια τμήματα και το σημαντικότερο, πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς τουλάχιστον.

Τέλος συννεφιές θα υπάρχουν κατά τόπους το επόμενο Σαββατοκύριακο σχεδόν σε όλη τη χώρα, χωρίς όμως φαινόμενα και με αισθητά χαμηλότερες θερμοκρασίες. Μόνο στην Κρήτη το απόγευμα της Κυριακής θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Και μιας και είχα καιρό να βρεθώ στην ...κορυφή, χτυπήσαμε τα 1977 μέτρα. 
Παγγαίο όρος...... Τρίκορφο.......... 23 Οκτ. 2019.
Νάστε όλοι καλά.