Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού.


Φίλες και Φίλοι,

Ευχάριστες υποχρεώσεις με κράτησαν μακριά τις τελευταίες δύο εβδομάδες και παρεξέκλινα από τα τακτικά βδομαδιάτικα ραντεβού μας. Απολογούμαι!!!

Φαίνεται ότι η γενική κυκλοφορία της ατμόσφαιρας μας κρατάει σε χειμερινό mood (όπως λέμε στο χωριό μου). Δύο σκηνικά ξεχωρίζω στον καιρό της εβδομάδας που έρχεται.

Το πρώτο αφορά την Δυτική-Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και έχει ως εξής: Από αύριο το απόγευμα και από τα Δυτικά δύο μετωπικές δραστηριότητες θα φέρουν συννεφιές, τοπικές βροχές και καταιγίδες - πιθανό στα ΒΔ ισχυρές - και ισχυρούς Νοτιάδες. Μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι θα βελτιωθεί προσωρινά ο καιρός για να ακολουθήσει το δεύτερο μέτωπο από ξημερώματα Τρίτης και πάλι από τα Δυτικά, με περισσότερες βροχές και καταιγίδες και μεγαλύτερη διάρκεια, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης. Από κει και πέρα καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στην Κεντρική και Βόρεια χώρα μέχρι την Κυριακή. 
Το δεύτερο σκηνικό αφορά κυρίως τα Νότια τμήματα όπου Πέμπτη και Παρασκευή θα συννεφιάζει και θα βρέχει τοπικά. Καλός καιρός το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την Κυριακή. Τέλος να τονίσω ότι μικρές αυξομειώσεις θα παρουσιάσει η θερμοκρασία όλη τη βδομάδα, που δεν τις θεωρώ άξιες έμφασης.

Συνθέτοντας, κάθε περιοχή της χώρας μας θα δει βροχές τη βδομάδα που έρχεται, όπως φυσιολογικά επιβάλει ο Νοέμβριος που συνήθως είναι …υγρός μήνας!!!

Αναρωτιέμαι ρε φιλαράκια αυτός ο Κύριος Φρουζής της Novartis πόσο …Θεός πρέπει να αισθάνεται που ένας λαός επί μήνες τώρα περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Ξεφτίλα σε όλους μας!!! Επίσης δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι επιτέλους σιγουρεύτηκα ότι .....ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ από την NOVARTIS. Τι έτσι θα τους άφηναν οι πολιτικοί ταγοί μας σε αντίθετη περίπτωση??? Όλα καλώς καμωμένα!!! Πάμε παρακάτω θα μας πουν σε λίγο…και όσοι έφαγαν …καλοφάγωτα!!! Τι δεν είναι έτσι??????

Αφήνω τη γκρίνια. Λίγη ...καλλιτεχνία που αποκαλύπτει πόσο οι "χορευτές της Αραβίας" είναι ευαίσθητοι. Μιλάω για .....κηπουρική καλλιτεχνία!!!