Τι διαβάζεις;

Η πρόγνωση που διαβάζεις καλύπτει περίοδο μιας εβδομάδας και χαρακτηρίζεται από μια ....μινιμαλιστική προσέγγιση, σε ότι αφορά το περιεχόμενό της. Συγκεκριμένα στοχεύει να σου γνωστοποιήσει τις ουσιαστικές καιρικές μεταβολές που κατά κάποιο τρόπο θα επηρεάσουν την ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο να αποθηκευθούν στην μνήμη σου. Περιγράφει μόνο σημαντικά καιρικά φαινόμενα, ανανεώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ και ...ΣΠΑΝΙΩΣ αποτυγχάνει!!!

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Καιρός.


Φίλες και Φίλοι,

Μετά από αρκετό διάστημα η βδομάδα που έρχεται θα χαρακτηριστεί από την απουσία φαινομένων σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Παρότι κατά διαστήματα θα παρατηρηθούν συννεφιές κατά τόπους,  κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι Θυελλώδεις Βοριάδες στο Αιγαίο μέχρι την Τρίτη και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από την ουσιαστική ψυχρή εισβολή από τα Βόρεια που εντείνεται  από την Κυριακή.

Λίγα φαινόμενα που μάλλον θα είναι χιονοπτώσεις θα παρατηρηθούν από Δευτέρα το βράδυ  μέχρι  Τρίτη μεσημέρι σε Νοτιοανατολική Θεσσαλία - Ανατολική Στερεά και πιθανόν Ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.  

Από την Τετάρτη ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία καθώς εξασθενούν οι Βόρειοι άνεμοι.

Επιτρέψτε μου και ένα ....λίγο άσχετο σχόλιο: Άκουσα πριν λίγο ότι το Υπουργείο Μεταφορών προσανατολίζεται να καταστήσει υποχρεωτικά τα Χειμερινά λάστιχα, διότι λέει η χρήση αλυσίδων προκαλεί προβλήματα. Θέτω λοιπόν υπόψη σας τον ακόλουθο συλλογισμό. 3.000.000 αυτοκίνητα χ 4 λάστιχα μας κάνουν 12.000.000 λάστιχα. Αν υποθέσουμε ότι κάθε λάστιχο κοστίζει 50 ευρώ (μέσο όρο) Θα πούμε δηλαδή στους συμπολίτες μας να ξοδέψουν κάπου 600.000.000 ευρώ όταν στην Πατρίδα μας ο μέσος όρος ημερών χιονιού κάθε χειμώνα δεν υπερβαίνει τις 10 με 15 μέρες στη χειρότερη των περιπτώσεων. Πώς να μην υποθέσω ότι η ….Pirelli και η ….Good year τα ….χώσανε χοντράααα!!!

Αφήστε που έχω και μια πιο προχωρημένη άποψη για τους χιονιάδες. Πολύ λιγότερο θα κόστιζε στην χώρα μας, να σταματά τις δραστηριότητές της για μερικές μέρες όταν χιονίζει (με εξαίρεση φυσικά την παροχή υπηρεσιών υγείας με διάφορα μέσα που δεν λογαριάζουν κακοκαιρίες και χιόνια), παρά να συντηρούμε μηχανοκίνητους στόλους εξαιρετικά ακριβούς για χρήση πάλι σε ελάχιστες περιπτώσεις. Με λίγα λόγια Ελληνοκεντρική θεώρηση των Κλιματικών συνθηκών και όχι απλά αντιγραφή συνηθειών άλλων κρατών που πραγματικά λειτουργούν μεγάλα διαστήματα του χρόνου, υπό συνθήκες χιονιού και κακοκαιρίας εν γένει.

Να είστε καλά όπου βρίσκεστε και σε ότι κάνετε.

Δρόμο παίρνει ....δρόμο αφήνει.......